Alles wat je moet weten over de verhuur­hypotheek

Een verhuurhypotheek is een financiering voor het kopen van woningen bestemt om te verhuren. Bij Nestr Smart Finance kun je als professionele belegger (her)financieringen aanvragen. Wij bieden scherpe voorwaarden om het beste rendement te behalen.

Play Video

Nu de hypotheekrente historisch laag is, is geld lenen zeer aantrekkelijk. Vastgoedobjecten zoals huizen, appartementen en studio’s zijn interessante investeringen, vanwege de huurinkomsten enerzijds en de verwachte waardestijging van de waarde in de aankomende jaren anderzijds.

In de praktijk blijkt het lastig om een financiering voor verhuurde woningen bij een bank te krijgen. Regelmatig is de doorlooptijd (te) lang, kan je alleen vastgoed met een energielabel A of B financieren, wil men alleen in grote steden of biedt men een maximum van 70% LTV aan. Aanbieders zoals Nestr zijn juist opgericht om dit snel, voorspelbaar en transparant te kunnen aanbieden. Zo’n vastgoedfinanciering voor verhuurde woningen heeft sinds kort de geuzennaam ‘Verhuurhypotheek’ gekregen. In het Engels wordt zo’n financiering buy-to-let mortgage genoemd. Bij Nestr noemen we dit vastgoedfinanciering. We hebben hier een interessante blog (HIER) over geschreven. Must read.

Bankvrij lenen

Nestr is een aanbieder van vastgoedfinanciering die professionele beleggers kan voorzien van een passende financiering. Het is dus niet noodzakelijk om aan te koppen bij en bank zoals ING, ABN AMRO of Rabobank om jouw vastgoed te kopen of te herfinancieren. Vastgoedfinanciers zoals Nestr Smart Finance, RNHB, NIBC of Domivest zijn partijen die  financieringen verstrekken voor woningen bestemt voor de verhuur.

Als consument is het mogelijk om een verhuurhypotheek af te nemen bij bijvoorbeeld Nationale Nederlanden, Woonfonds, Dynamic Credit of Lloyds Bank.

Verschil tussen een reguliere hypotheek en een verhuur­hypotheek

Het verschil tussen een reguliere hypotheek en een verhuurhypotheek zijn de voorwaarden van het afsluiten en de rentekosten die worden gerekend. Een verhuurde woning wordt gezien als beleggingsobject waar andere risico’s aan verbonden zijn. Bij Nestr is het alleen mogelijk om als professionele belegger een verhuurhypotheek te krijgen. Een professionele belegger is een verhuurder die van plan is te beleggen in meer dan 1 á 2 woningen en een woning niet ziet als pensioen, maar als inkomsten. De belegger moet door middel van een toets kunnen bewijzen.

Naast de voorwaarden zijn de kosten voor een belegger hoger. Een belegger moet meer eigen geld inleggen, omdat de lening in de meeste gevallen 80% van de totale waarde van de koopsom mag zijn. Nestr financiert vanaf EUR 100.000 tot maximaal EUR 2.000.000 per aanvraag om woningen voor de verhuur mee te financieren. Dit mag verspreid worden over meerdere panden. Totaal mag je EUR 5.000.000 aan financiering bij Nestr aanvragen.

Geïnteresseerd in het afsluiten van verhuurhypotheek? Laat je dan goed informeren door een financieel adviseur.

Investeren in woningen

Als belegger is het niet interessant om geld op de bank te laten staan waar de rentes zeer laag zijn. Investeren in aandelen of cryptovaluta is momenteel onvoorspelbaar, terwijl vastgoed al decennia lang stijgt in waarde en ook de huur de afgelopen jaren is toegenomen. Het is door middel van de verhuurhypotheek mogelijk om op korte termijn heel veel vermogen op te bouwen en dat maakt het aanvulling van de beleggingsportefeuille. De rentekosten en de aflossing zullen bekostigd worden door de verhuurder waardoor het als belegger mogelijk is om op korte termijn te investeren in meer panden.

Het verhogen van de waarde van een woning

Het is bij een woning ook mogelijk om als eigenaar de waarde te verhogen van de woning. Investeren in verduurzaming of renovatie van het object kan zorgen voor een waardestijging. Bij Nestr bieden we daarvoor onder andere de Nestr Renovatiefinanciering en de Nestr Verduurzamingsfinanciering voor beleggers die meer rendement willen halen uit hun verhuurde woning. Door te renoveren kan een belegger binnen enkele maanden een nieuwe keuken, badkamer en of vloer laten leggen om zo de woning op korte termijn in waarde te laten stijgen. Stel dat de belegger ook nog het energielabel van de woning weet te verbeteren dan is het mogelijk om een rentekorting te verdienen. Zo wil Nestr haar klanten stimuleren toekomstgericht te denken en hun steentje bij te dragen aan een duurzamere samenleving.

Voor- en nadelen van investeren in vastgoed

Voordelen van investeren in vastgoed

 • Een alternatieve bestemming voor jouw spaargeld om rendement te maken. Huurinkomsten en de stijging van de woningwaarde is veel interessanter dan spaarrente bij de bank.
 • De woningmarkt is zeer stabiel en is tijdens de coronacrisis niet ingezakt, zoals de aandelenmarkt wel een dip gehad heeft.
 • De woningmarkt is een zeer liquide markt. Het is als belegger makkelijk om een huis te verkopen.
 • Huurinkomsten kunnen worden ingezet om verder te investeren in andere vastgoedobjecten.

Nadelen investeren in vastgoed

 • Het is een financiering in de vorm van een annuïtaire lening en let op: ‘Geld lenen kost geld’. Als je niet kan voldoen aan het betalen van de rente en aflossing kan dat problemen opleveren.
 • Kosten voor onderhoud
 • Leegstand heeft een negatief effect op het rendement.
 • Het verhuren van een woning is gebonden aan  regels. Laat jezelf dus goed informeren vooraf.

Welke panden kan je financieren met een verhuur­hypotheek?

Het is met een verhuurhypotheek alleen mogelijk een woning te verhuren voor permanente bewoning. Verhuren aan toeristen is dus niet mogelijk. Het is bedoelt om te verhuren aan mensen die voor een langere tijd in het huis willen wonen, in ieder geval minimaal 6 maanden. Je mag de volgende vastgoedobjecten financieren met een verhuurhypotheek:

 • Huizen kopen om te verhuren
 • Appartementen en kamers kopen en verhuren
 • Studio’s 

Bij Nestr kan een belegger een financiering van minimaal EUR 100.000 en maximaal EUR 2.000.000 aanvragen. Het is mogelijk om met de financiering meer woningen tegelijkertijd te financieren. De financiering mag maximaal 80% van de waarde van het onderpand in verhuurde staat bedragen.

Heb je een pand gevonden wat je graag wil laten financieren? Bekijk dan de financieringsmogelijkheden en laat je goed adviseren door een Nestr adviseur!

Nestr deelt veel nieuwtjes en belangrijke veranderingen binnen de vastgoedmarkt via de website en social media kanalen. Daarnaast zie je natuurlijk ook de belevenissen van onze ambassadeur Robert Doornbos en de verrichtingen van het raceteam dat wij sponsoren. Max van Splunteren racet in een Porsche 911 in de Porsche Supercup.

Blijf op de hoogte door ons te volgen.

“Reguliere banken kunnen op een dergelijke locatie niet financieren"

“Mijn klant is ontwikkelaar en realiseert juist in de provincie kleinschalige nieuwbouwprojecten.” ~ Pascal Hofstra van Debt Finance