Nestr vastgoednieuws

Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen binnen Nestr en de vastgoedbranche? Lees hier de laatste nieuwtjes, blogs van medewerkers van Nestr of bedrijven waar wij mee samenwerken.

Nieuws

Exploitatielasten

Wist je dat de exploitatielasten van je beleggingsobject impact hebben op de hoogte van de maximale hoofdsom van je financiering?

Lees artikel
Nieuws

“Verhuurhypotheek”

De hypotheekwereld is eenvoudig en overzichtelijk, toch? Koop je een woning waar je zelf in gaat wonen, neem je een consumentenhypotheek. Koop je een woning voor de verhuur, schaf je een verhuurhypotheek aan. Of toch niet…?

Lees artikel
Nieuws

Onder de motorkap

Elke maand schrijft onze collega Arnold van Hengstum over de techniek achter een vastgoedfinanciering. Er is meer te kiezen dan alleen de hoogte van de rente. Deze maand legt hij uit wat ICR en DSCR inhoudt.

Lees artikel
Nieuws

Verhuur­hypotheek versus vastgoed­financiering

What’s in a name…verhuurhypotheek versus vastgoedfinanciering.
Vastgoedfinanciering, verhuurhypotheek, buy-to-let-mortgage, box 3 hypotheek, huurwoningfinanciering enz. enz. enz. De benaming van een financiering voor een verhuurde woning neemt inmiddels vele vormen aan. Bijna elke aanbieder van dit product geeft er een andere naam aan om op die manier ‘uniek’ te zijn, maar eigenlijk betekenen ze allemaal hetzelfde.

Lees artikel
taxatierapport voor woningen
Nieuws

Private belegger de oorzaak van de woningcrisis?

Met stijgende verbazing volg ik het nieuws over de woningcrisis. Er wordt gedemonstreerd en de politiek springt in op de maatschappelijk onrust. Opvallend is dat de belegger wordt weggezet als de oorzaak van alle ellende op de vastgoedmarkt.

Lees artikel
taxatierapport voor woningen
Nieuws

Taxatierapport voor een woning

In vastgoed en financieringen hangt veel af van het taxatierapport. Wanneer een woning gefinancierd moet worden wil de vastgoedfinancier een zo realistisch mogelijk beeld van de waarde van een woning om de risico’s te kunnen analyseren en de belegger (koper) die de woning voor zo min mogelijk wil kopen. Anderzijds wil de verkoper dat de waarde zo hoog mogelijk is om zoveel mogelijk rendement te maken. Een delicaat proces dus.

Lees artikel