Nestr vastgoednieuws

Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen binnen Nestr en de vastgoedbranche? Lees hier alles wat je wil weten!

taxatierapport voor woningen
Nieuws

Taxatierapport voor een woning

In vastgoed en financieringen hangt veel af van het taxatierapport. Wanneer een woning gefinancierd moet worden wil de vastgoedfinancier een zo realistisch mogelijk beeld van de waarde van een woning om de risico’s te kunnen analyseren en de belegger (koper) die de woning voor zo min mogelijk wil kopen. Anderzijds wil de verkoper dat de waarde zo hoog mogelijk is om zoveel mogelijk rendement te maken. Een delicaat proces dus.

Lees artikel
Nieuws

Verhuur­hypotheek versus vastgoed­financiering

Vastgoedfinanciering, verhuurhypotheek, buy-to-let-mortgage, box 3 hypotheek, huurwoningfinanciering enz. enz. enz. De benaming van een financiering voor een verhuurde woning neemt inmiddels vele vormen aan. Bijna elke aanbieder van dit product geeft er een andere naam aan om op die manier ‘uniek’ te zijn, maar eigenlijk betekenen ze allemaal hetzelfde.

Lees artikel
Nieuws

Duurzaam beleggen loont met de Nestr Verduurzaamfinanciering

Nestr wil op haar beurt kleinschalig ook haar steentje bijdragen aan het verduurzamen van verhuurd vastgoed. Vastgoed dat wordt verduurzaamt levert lagere onderhoudskosten op en als huurders de keuze hebben, zullen ze sneller voor een verduurzaamde woning kiezen, omdat hen dit lagere energiekosten oplevert.

Lees artikel
Nieuws

De LagereLasten­financiering

In de consumentenmarkt is het gebruikelijk dat een geldverstrekker afsluitvergoeding in rekening brengt. Nestr brengt standaard geen afsluitvergoeding in rekening, maar biedt vanaf heden de mogelijkheid om 1% of 2% afsluitvergoeding in rekening te brengen. In ruil daarvoor ontvang je korting op het rentetarief gedurende de eerste rentevastperiode.

Lees artikel
Nieuws

Acht Procent

Waarschijnlijk dat vanaf 1 januari 2021 de overdrachtsbelasting wijzigt. Daar waar alle woningen tot op heden onderhavig zijn aan 2% overdrachtsbelasting bij verkoop, wordt dit (onder voorwaarden) 0% voor kopers van een woning die daar zelf gaan wonen en 8% voor woningen die niet bedoeld zijn voor eigen bewoning. Daarnaast wordt de overdrachtsbelasting op zakelijk onroerend goed verhoogd van 6% naar 8%.

Lees artikel