Nestr vastgoednieuws

Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen binnen Nestr en de vastgoedbranche? Lees hier de laatste nieuwtjes, blogs van medewerkers van Nestr of bedrijven waar wij mee samenwerken.

Nieuws

Onder de motorkap

Elke maand schrijft onze collega Arnold van Hengstum over de techniek achter een vastgoedfinanciering. Er is meer te kiezen dan alleen de hoogte van de rente. Deze maand legt hij uit wat ICR en DSCR inhoudt.

Lees artikel
Nieuws

Verhuur­hypotheek versus vastgoed­financiering

What’s in a name…verhuurhypotheek versus vastgoedfinanciering.
Vastgoedfinanciering, verhuurhypotheek, buy-to-let-mortgage, box 3 hypotheek, huurwoningfinanciering enz. enz. enz. De benaming van een financiering voor een verhuurde woning neemt inmiddels vele vormen aan. Bijna elke aanbieder van dit product geeft er een andere naam aan om op die manier ‘uniek’ te zijn, maar eigenlijk betekenen ze allemaal hetzelfde.

Lees artikel
taxatierapport voor woningen
Nieuws

Private belegger de oorzaak van de woningcrisis?

Met stijgende verbazing volg ik het nieuws over de woningcrisis. Er wordt gedemonstreerd en de politiek springt in op de maatschappelijk onrust. Opvallend is dat de belegger wordt weggezet als de oorzaak van alle ellende op de vastgoedmarkt.

Lees artikel
taxatierapport voor woningen
Nieuws

Taxatierapport voor een woning

In vastgoed en financieringen hangt veel af van het taxatierapport. Wanneer een woning gefinancierd moet worden wil de vastgoedfinancier een zo realistisch mogelijk beeld van de waarde van een woning om de risico’s te kunnen analyseren en de belegger (koper) die de woning voor zo min mogelijk wil kopen. Anderzijds wil de verkoper dat de waarde zo hoog mogelijk is om zoveel mogelijk rendement te maken. Een delicaat proces dus.

Lees artikel
Nieuws

Duurzaam beleggen loont met de Nestr Verduurzaamfinanciering

Nestr wil op haar beurt kleinschalig ook haar steentje bijdragen aan het verduurzamen van verhuurd vastgoed. Vastgoed dat wordt verduurzaamt levert lagere onderhoudskosten op en als huurders de keuze hebben, zullen ze sneller voor een verduurzaamde woning kiezen, omdat hen dit lagere energiekosten oplevert.

Lees artikel
Nieuws

De LagereLasten­financiering

In de consumentenmarkt is het gebruikelijk dat een geldverstrekker afsluitvergoeding in rekening brengt. Nestr brengt standaard geen afsluitvergoeding in rekening, maar biedt vanaf heden de mogelijkheid om 1% of 2% afsluitvergoeding in rekening te brengen. In ruil daarvoor ontvang je korting op het rentetarief gedurende de eerste rentevastperiode.

Lees artikel