Mei 2022 Amref Flying Doctors

27 juni 2022

Suzanne Visser gaat in oktober een fietstocht maken van 400 kilometer in Tanzania voor Amref Flying Doctors. Deze organisatie zet zich in voor een gezond en sterk Afrika. Suzanne is nu volop met de voorbereidingen bezig. Ze moet een bedrag van 5000 euro bij elkaar krijgen dat naar het goede doel gaat voordat ze aan haar fietstocht kan beginnen.

Suzanne: ‘Ik hou van buiten zijn en ik vond fietsen altijd leuk, maar ik ben daar pas twee jaar geleden serieus mee bezig gegaan. Door corona gingen alle sportscholen dicht. Daar kon ik niet meer naartoe. Een vriend van mij maakte me toen enthousiast voor het fietsen. Twee jaar geleden heb ik toen een racefiets gekocht. Ik merkte dat ik dit superleuk vond en dat ik dit ook goed kon.’

Op haar werk kwam Suzanne iemand tegen die een fietstocht gemaakt heeft door Afrika. Ze heeft toen allerlei filmpjes gezien van wat deze persoon daar gedaan heeft. Ze werd toen zo enthousiast en dacht meteen dat ze dat ook wilde gaan doen. Suzanne was namelijk al een aantal keer in Afrika geweest. 

De fietstocht gaat over een afstand van 400 kilometer, verdeeld over zes dagen. Suzanne gaat fietsen op een mountainbike. Dat moet daar wel. In Afrika heb je namelijk een heel andere ondergrond dan hier in Nederland. Je hebt daar veel stukken met mul zand en er liggen allemaal losse stenen. Ook zal het daar rond de dertig tot veertig graden zijn. Dat zijn hele andere omstandigheden dan hier. Vanuit Amref Flying Doctors zijn er daarom verschillende clinics georganiseerd waar ze heen gaat ter voorbereiding aan deze zware tocht.

Suzanne vervolgt: ‘Tijdens de tocht maak je een rondje om de Kilimanjaro. Je trekt van plek naar plek en slaapt ’s avonds in tenten. Het is allemaal heel primitief. Wat je verder mee moet nemen zijn de basisspullen zoals thermo-kleding. Je slaapt ‘s nachts op een bepaalde hoogte waar het heel koud kan zijn.’

‘Ze heeft heel veel zin in deze fietstocht en kijkt er naar uit om dit te gaan doen. Wanneer de tocht is volbracht, voorspelt ze een emotionele reactie. ‘Daarnaast zal ik zal waarschijnlijk ook een paar dagen moeten bijkomen. Het wordt namelijk fysiek en mentaal een behoorlijke uitdaging. Maar het wordt een hele bijzondere ervaring die ik nooit meer ga vergeten.’

Wil je doneren? Doneer hier. Wil je meer lezen over de goede doelen van Amref? Lees hier meer over Amref.

Bekijk andere nieuwsartikelen

“Verhuurhypotheek”

De hypotheekwereld is eenvoudig en overzichtelijk, toch? Koop je een woning waar je zelf in gaat wonen, neem je een consumentenhypotheek. Koop je een woning voor de verhuur, schaf je een verhuurhypotheek aan. Of toch niet…?

lees verhaal

Onder de motorkap

Elke maand schrijft onze collega Arnold van Hengstum over de techniek achter een vastgoedfinanciering. Er is meer te kiezen dan alleen de hoogte van de rente. Deze maand legt hij uit wat ICR en DSCR inhoudt.

lees verhaal