Het Keihuis

6 mei 2021

Deze maand heeft Justin van Oers namens Nestr Smart Finance de sponsorcheque uitgereikt aan Frans Linssen. Zijn doel is om een zorgcentrum op te starten in Eindhoven. Op deze manier krijgen daklozen een eigen plek en worden zij naast ‘bed en brood’ ook geholpen met een plek waar ze 24 uur per dag welkom zijn, waar ze geholpen worden om van een mogelijke verslaving af te komen of waar ze binnen de organisatie aan werk worden geholpen. Alleen het bieden van een slaapplaats lost het onderliggende probleem namelijk niet op.

Het idee ontstond nadat Frans een gehandicapte man ontmoette, wiens vrouw was overleden. Doordat zij de kostwinnaar was, belandde deze man op straat. Frans, die op dat moment zelf ook dakloos was, besloot de man bij te staan. Helaas raakte deze man in het ziekenhuis en Frans bezocht hem regelmatig. De man was helaas slachtoffer van het systeem geworden en werd van het kastje naar de muur gestuurd. De man had als droom om hier verandering in aan te brengen en overlegde dit met Frans. De dag daarna overleed de man en sindsdien loopt Frans met dit idee in zijn hoofd rond, om nu in actie te komen.

mvo mei

Frans wil een kantoor opstarten waar naast kamers voor daklozen ook een uitzendbureau en verslavingszorg in zijn ondergebracht. Linssen: “Op deze manier kunnen de betreffende personen hier starten met werken en vanuit daar doorgroeien naar banen buiten de organisatie”. Om dit tot uitvoer te brengen, heeft Linssen hulp nodig. Hij ziet graag dat iemand hem kan helpen met het maken van een businessplan en het opstarten van een kantoor. “Alle hulp is welkom, mens kunnen geld doneren, maar ook spullen en hulp met zaken waar ik minder goed in bedreven ben”.

Tot slot besluit Linssen: “Tot 2020 leefden er geschat 45.000 daklozen op straat en door corona is dat aantal verder opgelopen tot ongeveer 60.000. Dak- en thuislozen worden altijd met de nek aangekeken, maar niemand van deze 60.000 heeft bewust de keuze gemaakt om op straat te leven. Het is altijd een samenloop van omstandigheden dat mensen op straat belanden. Ik hoop ook iets te kunnen doen aan het begrip voor deze groep mensen. Ze kunnen namelijk het ene moment je buurman zijn, het andere moment tref je aan in het park of bij het station. Ik hoop dat mensen zich dat gaan realiseren”. Frans is in Eindhoven inmiddels een lokale bekendheid, want hij heeft al menig interview voor radio, televisie en de schrijvende pers gegeven, om zo meer bekendheid voor zijn project te verkrijgen. Onder andere Vader Abraham en acteur Frank Lammers hebben hun steun al toegezegd.

Meer informatie is te lezen op de website van ’t Keihuis.

Bekijk andere nieuwsartikelen

“Verhuurhypotheek”

De hypotheekwereld is eenvoudig en overzichtelijk, toch? Koop je een woning waar je zelf in gaat wonen, neem je een consumentenhypotheek. Koop je een woning voor de verhuur, schaf je een verhuurhypotheek aan. Of toch niet…?

lees verhaal

Onder de motorkap

Elke maand schrijft onze collega Arnold van Hengstum over de techniek achter een vastgoedfinanciering. Er is meer te kiezen dan alleen de hoogte van de rente. Deze maand legt hij uit wat ICR en DSCR inhoudt.

lees verhaal