April 2023 Stichting MetaMandy

14 april 2023

Deze maand reiken we de sponsorcheque uit aan Nick Oudakker. Nick neemt deze in ontvangst namens Stichting MetaMandy om een nieuwe rolstoelbus voor Mandy Oudakker aan te kunnen schaffen.

Nestr Smart Finance en ING Bank zijn in het dagelijks leven concurrenten van elkaar, maar als het om maatschappelijk verantwoord ondernemen gaat, valt deze barrière natuurlijk volledig weg. Adviseur Zakelijk Nick Oudakker ontvangt deze maand van Arnold van Hengstum de Nestr Sponsorcheque. Hij neemt hem in ontvangst namens Stichting MetaMandy. Deze Stichting is opgericht voor zijn dochter. Het bestuur wordt gevormd door Debby Oudakker, Bart-Jan Kastrop en Natasha Stroeker. Het doel van de Stichting is geld inzamelen voor Mandy, de dochter van Nick. Mandy is 21 jaar en lijdt aan de stofwisselingziekte MLD. Toen Mandy 13 was is deze ziekte geconstateerd en sindsdien vallen langzaam al haar lichaamsfuncties uit.

Gelukkig hebben Mandy, haar ouders en zusje veel hulp en steun van iedereen in de omgeving. Nu ruim 8 jaar na de vaststelling van de ziekte is Mandy nog steeds een heel vrolijk en goedlachse jonge vrouw die veel houdt van muziek, zingen en gek doen. Haar lichamelijke en geestelijke gesteldheid nemen echter steeds verder af. Zij zit voornamelijk in een rolstoel en heeft een aangepaste stoel voor in huis waar ze comfortabel in kan zitten en haar lichaam goed ondersteund wordt, zodat ze niet in elkaar zit. Met eten moet ze geholpen worden. Zelfstandig eten gaat namelijk niet meer en soms verslikt ze zich wel eens. Het drinken gaat steeds moeizamer en daarom heeft zij in juni 2019 een peg zonde gekregen, zodat zowel extra vocht als sondevoeding toegediend kan worden indien nodig.

Inmiddels is ook een zorgunit gebouwd in de tuin, aan het huis vast. Sinds de zomer van 2019 slaapt Mandy daar. Ook is een andere auto aangeschaft om de rolstoel van Mandy in te vervoeren. Sinds september 2022 gaat Mandy niet meer naar speciaal onderwijs maar naar dagbesteding. Thuis heeft Mandy intensieve zorg nodig. Het moment komt er aan dat zij helemaal afhankelijk zal worden van haar rolstoel en er ook een aangepaste rolstoelbus nodig is. Daarom is de Stichting opgericht om hiervoor geld in te zamelen en het leven van Mandy en haar gezin makkelijker te maken. Klik daarom hieronder op de doneerbutton.

Wil je meer informatie over Mandy en de Stichting, kijk dan op www.stichtingmetamandy.nl of kijk op YouTube voor een indringend portret van Mandy: https://youtu.be/YEQDFrgxkL0

Doneren kan hier: https://www.doneeractie.nl/help-gezin-met-rolstoelauto-voor-zieke-mandy/-68268

Op de foto reikt Arnold van Hengstum (r) namens Nestr de sponsorcheque uit aan Nick Oudakker.

Bekijk andere nieuwsartikelen

“Verhuurhypotheek”

De hypotheekwereld is eenvoudig en overzichtelijk, toch? Koop je een woning waar je zelf in gaat wonen, neem je een consumentenhypotheek. Koop je een woning voor de verhuur, schaf je een verhuurhypotheek aan. Of toch niet…?

lees verhaal

Onder de motorkap

Elke maand schrijft onze collega Arnold van Hengstum over de techniek achter een vastgoedfinanciering. Er is meer te kiezen dan alleen de hoogte van de rente. Deze maand legt hij uit wat ICR en DSCR inhoudt.

lees verhaal