Duurzaam beleggen loont met de Nestr Verduurzaamfinanciering

23 februari 2021

Hoofddorp, 23 februari 2021

Na de introductie van de Renovatiefinanciering, de LagereLastenfinanciering is het nu de beurt aan de Verduurzaamfinanciering.

Verduurzamen is al jaren een hot item en er wordt op allerlei manieren getracht om milieubewuster om te gaan met energie. Iedereen kent de Green Deal van de Europese Commissie waarin diverse doelstelling in vastgelegd zijn. Door allerlei oorzaken, onder andere door de coronapandemie, komt de implementatie van dit akkoord helaas nog niet goed van de grond. Nestr wil op haar beurt kleinschalig ook haar steentje bijdragen aan het verduurzamen van verhuurd vastgoed. Vastgoed dat wordt verduurzaamt levert lagere onderhoudskosten op en als huurders de keuze hebben, zullen ze sneller voor een verduurzaamde woning kiezen, omdat hen dit lagere energiekosten oplevert.

Kopen beleggers beleggingsvastgoed die al energielabel A of B bezitten, ontvangen deze direct een rentekorting van 0,05% gedurende de gehele juridische looptijd van de lening. Maar ook beleggers die al verhuurde woningen in bezit hebben, komen voor deze duurzame financiering in aanmerking.  Herfinanciering van een bestaande financiering naar de groene lening is dus ook zeker interessant.

Ook beleggers die een woning voor de verhuur aankopen of bezitten met een label C, D, E, F of G en binnen 6 maanden de woning verduurzamen en hier minimaal één label verbetering realiseren, kunnen gebruik maken van de Verduurzaamfinanciering. In deze gevallen ontvangt de belegger 0,10% korting op de rente gedurende de gehele looptijd van de financiering.

De kosten die gepaard gaan met het verduurzamen, kunnen uit eigen middelen worden voldaan, maar er kan ook gebruik gemaakt worden van de Renovatiefinanciering. Hierbij wordt een bouwdepot aangelegd welke na het realiseren van de werkzaamheden wordt uitgekeerd.

Bij verduurzamen denken de meeste mensen gelijk aan het plaatsen van zonnepanelen of een warmtepomp, maar ook andere zaken kunnen bijdragen aan verduurzamen. Het plaatsen van HR++ glas, het vervangen van traditionele verlichting door led-lampen of dak- muur- of vloerisolatie levert ook besparing op.

Naast het feit dat verduurzamen van verhuurde woningen voor de belegger lagere onderhoudslasten oplevert, zijn huurders ook steeds vaker op zoek naar een woning met meer wooncomfort in combinatie met lagere energielasten. Met de Verduurzaamfinanciering komt Nestr beide partijen tegemoet.

Bekijk andere nieuwsartikelen

Taxatierapport voor een woning

In vastgoed en financieringen hangt veel af van het taxatierapport. Wanneer een woning gefinancierd moet worden wil de vastgoedfinancier een zo realistisch mogelijk beeld van de waarde van een woning om de risico’s te kunnen analyseren en de belegger (koper) die de woning voor zo min mogelijk wil kopen. Anderzijds wil de verkoper dat de waarde zo hoog mogelijk is om zoveel mogelijk rendement te maken. Een delicaat proces dus.

lees verhaal