De LagereLasten­financiering

8 februari 2021

Nadat Nestr een paar weken geleden de Renovatiefinanciering introduceerde, is het nu de beurt aan de LagereLastenfinanciering. Nestr is een innovatieve geldverstrekker en kwam in 2019 als eerste zakelijke financier met de annuïtaire aflossing op haar vastgoedfinanciering. In de zakelijke markt was en is het gebruikelijk om lineaire hypotheken aan te bieden. 

Met deze annuïtaire aflossing wordt aan de ene kant nog steeds de gehele hoofdsom afgelost, maar aan de andere kant zijn de maandlasten de eerste jaren toch lager dan bij een lineaire hypotheek het geval is. Hierdoor blijft er na de maandelijkse rente en aflossing meer geld over van de ontvangen huurinkomsten. Hierdoor wordt het beleggers makkelijker gemaakt om sneller te kunnen sparen om een volgende verhuurobject aan te kopen.

Nestr heeft echter de laatste tijd niet stilgezeten en introduceert nu de LagereLastenfinanciering. Deze vastgoedfinanciering kent nog lagere lasten dan onze standaard vastgoedfinanciering al heeft.

Hoe werkt het?

In de consumentenmarkt is het gebruikelijk dat een geldverstrekker afsluitvergoeding in rekening brengt. Nestr brengt standaard geen afsluitvergoeding in rekening, maar biedt vanaf heden de mogelijkheid om 1% of 2% afsluitvergoeding in rekening te brengen. In ruil daarvoor ontvang je korting op het rentetarief gedurende de eerste rentevastperiode. 

1+1=3

Het mes kan daarnaast ook nog eens aan twee kanten tegelijk snijden. In bijna alle gevallen kan de afsluitvergoeding worden meegefinancierd (zodat de te betalen afsluitvergoeding geen gat in je budget slaat) maar ontvang je wel een aanzienlijke korting op je rentetarief. Daarnaast is de korting die je op het rentetarief ontvangt ook nog eens hoger dan de afsluitvergoeding die in rekening wordt gebracht.

Kijk HIER naar onze standaard rentetarieven en de rentetarieven als er afsluitvergoeding in rekening wordt gebracht.

Ben je geïnteresseerd in dit innovatieve product, informeer bij één van onze aangesloten adviseurs. Deze vind je onder de button ‘Zoek een adviseur’. Hij of zij kan je er alles over vertellen en regelt de Nestr Renovatiefinanciering graag en snel voor je.

Bekijk andere nieuwsartikelen

Taxatierapport voor een woning

In vastgoed en financieringen hangt veel af van het taxatierapport. Wanneer een woning gefinancierd moet worden wil de vastgoedfinancier een zo realistisch mogelijk beeld van de waarde van een woning om de risico’s te kunnen analyseren en de belegger (koper) die de woning voor zo min mogelijk wil kopen. Anderzijds wil de verkoper dat de waarde zo hoog mogelijk is om zoveel mogelijk rendement te maken. Een delicaat proces dus.

lees verhaal